Συχνές ερωτήσεις

Οικιακές Συσκευές – Μαγείρεμα

Η φθηνότερη από όλους τους τύπους εστιών, ιδανική για όσους έχουν οικονομικό προϋπολογισμό.
Εύκολη στη χρήση με απλό και διαχρονικό σχεδιασμό.
Είναι δύσκολο να φθαρούν ή να γρατσουνιστούν.
Η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα στα μαγειρικά σκεύη με επίπεδη βάση.

Οι εστίες υγραερίου είναι δημοφιλείς στους επαγγελματίες σεφ και τις κουζίνες λόγω της λειτουργίας γρήγορης θέρμανσης καθώς και της ομοιόμορφης θερμοκρασίας της επιφάνειας μαγειρέματος. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, χρησιμοποιούν τροφοδοσία αερίου που ανάβει μέσω ενός ενσωματωμένου σημείου ανάφλεξης, αντί για ηλεκτρική ενέργεια.

Εύκολη στη χρήση, απλά ανάψτε και ξεκινήστε.
Η παρεχόμενη θερμότητα είναι άμεση, που σημαίνει ότι το φαγητό φτάνει πιο γρήγορα τις βέλτιστες θερμοκρασίες μαγειρέματος.
Φθηνότερη στη λειτουργία από τα περισσότερα μοντέλα ηλεκτρικών εστιών.
Συμβατό με όλους τους τύπους τηγανιών, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα υπάρχοντα μαγειρικά σκεύη σας.

Φούρνοι Μικροκυμάτων

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τη συσκευή από το ρεύμα.
1. Καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου μετά τη χρήση, χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς νοτισμένο πανί.
2. Καθαρίστε τα εξαρτήματα με σαπουνόνερο.
3. Το πλαίσιο της πόρτας και τα γειτονικά εξαρτήματα θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά με ένα νοτισμένο πανί.
4. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά ή αιχμηρά μέταλλα για να καθαρίζετε το γυαλί της πόρτας του φούρνου, γιατί μπορεί να γδαρθεί η επιφάνεια και να θρυμματιστεί το τζάμι.
5. Συμβουλή για τον καθαρισμό—Για πιο εύκολο καθαρισμό του εσωτερικού του φούρνου: Βάλτε μισό λεμόνι σε ένα μπολ, προσθέστε 300ml νερό και ζεστάνετε με ισχύ 100% στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά. Σκουπίστε το φούρνο χρησιμοποιώντας ένα απαλό, στεγνό πανί.

Όταν πρόκειται για φούρνους μικροκυμάτων, η ισχύς ισούται με δύναμη. Ένας φούρνος μικροκυμάτων 1.000 watt θα μαγειρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά, επομένως αυτό είναι μια εξαιρετική βάση. Τα μικροκύματα με 700 Watt ή λιγότερο είναι πιο αργά και ενδέχεται να μην μαγειρεύονται ομοιόμορφα. Γενικά, όσο υψηλότερη είναι η ισχύς, τόσο πιο γρήγορος είναι ο χρόνος μαγειρέματος. Λάβετε υπόψη ότι τα μικροκύματα με υψηλότερη ισχύ συχνά συνοδεύονται από μεγαλύτερες τιμές κόστους.

Τα μικροκύματα έχουν συνήθως διάρκεια ζωής περίπου 10 χρόνια. Αλλά εάν η συσκευή σας λειτουργεί σωστά μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Ανάμεσα στα πιο ασφαλή υλικά κατάλληλα για μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορούμε να βρούμε γυάλινα και κεραμικά σκεύη. Τα χάρτινα πιάτα, οι χαρτοπετσέτες είναι επίσης ασφαλή. Άλλα υλικά όπως σακούλες μαγειρέματος φούρνου , σκεύη από ξύλο είναι επίσης κατάλληλα για μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πλυντήρια

Τα αστέρια είναι μια γρήγορη λήψη για τις κλίμακες ενέργειας – όσο περισσότερα αστέρια, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτικό είναι το μηχάνημα. Ωστόσο, μπορείτε να συγκρίνετε αξιολογήσεις με αστέρια μόνο μεταξύ μηχανημάτων ίδιας χωρητικότητας. Ένα μεγαλύτερο μηχάνημα μπορεί κάλλιστα να έχει περισσότερα αστέρια από ένα μικρότερο (επειδή υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας εγγενής σε ένα μεγαλύτερο φορτίο), αλλά πιθανότατα θα χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ συνολικά σε ένα χρόνο.

Σχεδιασμένη λειτουργία για ελαφρώς λερωμένα ή μικρά φορτία, μια επιλογή γρήγορης πλύσης (αναφέρεται επίσης ως “γρήγορο”μειώνει τη διάρκεια του επιλεγμένου προγράμματος ή αποτελεί από μόνη της ταχύτερο κύκλο. Το πόσο “γρήγορο” είναι μπορεί να διαφέρει από πλυντήριο σε πλυντήριο. Τα προγράμματα γρήγορης πλύσης είναι εξαιρετικά αν βιάζεστε να ολοκληρώσετε το πλύσιμο, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για μεγάλα ή πολύ λερωμένα φορτία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κλειδώματος για τα παιδιά ώστε να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά τη συσκευή ενώ λειτουργεί. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία κλειδώματος για τα παιδιά, δεν θα μπορεί να ανοιχτεί η πόρτα και δεν θα μπορεί να πατηθεί κανένα πλήκτρο εκτός από το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης. Μόλις απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, θα μπορείτε να ανοίξετε ξανά την πόρτα.

1.Χρησιμοποιήστε ζεστή πετσέτα για να τυλίξετε τη βρύση παροχής νερού και τον σύνδεσμο.
2. Αφαιρέστε το σωλήνα παροχής νερού και βάλτε τον σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών Κελσίου.
3. Ρίξτε 2-3 λίτρα νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών Κελσίου μέσα στον κάδο.
4. Συνδέστε ξανά το σωλήνα παροχής νερού, ανοίξτε τη βρύση παροχής νερού και ενεργοποιήστε το πλυντήριο ρούχων.
5.Τέλος, παρακαλούμε να παρατηρήσετε αν λειτουργεί σωστά ο σωλήνας παροχής νερού και ο σωλήνας αποχέτευσης νερού.

Το να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ελαφρώς μισάνοιχτη είναι η καλύτερη πρακτική για να διατηρήσετε το πλυντήριό σας χωρίς μούχλα. Η διατήρηση ρούχων μέσα στον κάδο του πλυντηρίου μετά από έναν κύκλο μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μούχλας και βακτηρίων (που μπορεί να δημιουργήσουν δυσάρεστες μυρωδιές στο πλυντήριό σας.) Επίσης, αφήνοντας ανοιχτό το συρτάρι απορρυπαντικού μπορεί να καταπολεμήσει την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων μέσα στον κάδο.

Με απλά λόγια, inverter είναι μια συσκευή που ελέγχει τη συχνότητα του εισερχόμενου ηλεκτρικού ρεύματος που πηγαίνει στον κινητήρα. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα του πλυντηρίου να λειτουργεί σε μεταβλητές ταχύτητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ένα πλυντήριο ρούχων inverter να μπορεί να μεταβάλει την ταχύτητα του κινητήρα του στο βέλτιστο επίπεδο ανάλογα με το βάρος του φορτίου που έχετε τοποθετηθεί. Ετσι θα επιτρέψει στο πλυντήριο να χρησιμοποιεί μικρότερη ποσότητα ισχύος χωρίς να θυσιάζει την απόδοση καθαρισμού του.

Το μέγεθος ή η χωρητικότητα φορτίου ενός πλυντηρίου υποδεικνύεται σε κιλά. Είναι το μέγιστο βάρος ρούχων που μπορεί να καθαρίσει το μηχάνημα αποτελεσματικά και άνετα χωρίς να σπαταλά υπερβολική ενέργεια, νερό ή χρόνο. Αυτό το βάρος μετριέται σε στεγνά ρούχα και όχι σε βρεγμένα ρούχα.

Ψύξη

Τα ψυγεία με στατική ψύξη δεν περιλαμβάνουν κανένα σύστημα εξαερισμού. Ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα. Δεδομένου ότι ο κρύος αέρας είναι βαρύτερος, το κάτω μέρος του ψυγείου θα είναι πιο δροσερό από τα ψηλότερα μέρη. Από την άλλη πλευρά, αυτά τα ψυγεία καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και είναι πιο αθόρυβα. Είναι τα φθηνότερα στην αγορά.

Σε αντίθεση με τα στατικά ψυγεία, οι συσκευές No Frost περιλαμβάνουν ανεμιστήρα. Αυτό είναι που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί καλύτερα και να διατηρεί μια ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα σε ολόκληρο το ψυγείο. Αυτή η τεχνολογία σπρώχνει επίσης κρύο και ξηρό αέρα μέσα στο ψυγείο. Ο σκοπός είναι να ψύχονται γρηγορότερα τα προϊόντα και να αποφευχθεί ο σχηματισμός υγρασίας, η οποία βοηθά στη διατήρηση των τροφίμων τρεις φορές περισσότερο από ό,τι με μια τεχνολογία στατικής ψύξης. Το άλλο πλεονέκτημα είναι η συντήρηση – Οι συσκευές No Frost δεν χρειάζονται απόψυξη. Επιπλέον, αυτό το σύστημα αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Όλα τα προϊόντα ψύξης έχουν μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος στην οποία μπορούν να λειτουργήσουν και αξιολογούνται ανάλογα. Πολλά προϊόντα ψύξης μπορούν να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τις κλάσεις που εμφανίζονται, επομένως φροντίστε να ελέγξετε τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου που σας ενδιαφέρει.

Οι τρεις κλιματικές κατηγορίες είναι:

SN (Sub Normal) +10°C – +32°C
N (Normal) +16°C – +32°C
ST (Sub Tropical) +18°C – +38°C

Δεν υπάρχει κανένας απόλυτος κανόνας για αυτήν την ερώτηση, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μοναδικές ανάγκες του συγκεκριμένου νοικοκυριού σας και από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο σας.
Αλλά για μια αξιοπρεπή οδηγία, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα που συγκρίνουμε τη χωρητικότητα του ψυγείου σε λίτρα με τον αριθμό των ατόμων στο σπίτι σας:

1-2 άτομα: 80-250 Lt
3-4 άτομα:250-330 Lt
5+ άτομα: 350 Lt

Οι χωρητικότητες του καταψύκτη κυμαίνονται από 50 λίτρα το ελάχιστο έως πάνω από 300 λίτρα στο μέγιστο, επομένως σκεφτείτε ένα μέγεθος που θα ταιριάζει στο νοικοκυριό σας και στον χώρο που έχετε διαθέσιμο πριν την αγορά του. Επίσης βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το τοποθετήσετε από την μπροστινή πόρτα όταν φτάσει.

Household Size | Freezer Capacity

1 – 2 people: 50 – 150 litres

3 – 4 people: 100 – 300 litres

5 + people: 300+ litres

Τοποθετήστε τη συσκευή σε μέρος που οι κλιματικές συνθήκες να είναι κατάλληλες για την κλιματική κατηγορία που αναγράφεται στην πινακίδα της συσκευής:
Για ψυκτικές συσκευές κλιματικής κατηγορίας:
– Εύκρατη (εκτεταμένη): Η ψυκτική συσκευή προορίζεται για χρήση σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από 10ο C έως 32ο C (SN).
– Εύκρατη: Η ψυκτική συσκευή προορίζεται για χρήση σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από 16ο C έως 32ο C (N).
– Υποτροπική: Αυτή η ψυκτική συσκευή προορίζεται για χρήση σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από 16ο C έως 38ο C (SΤ).
– Τροπική: Αυτή η ψυκτική συσκευή προορίζεται για χρήση σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από 16ο C έως 43ο C (Τ).

Κλιματισμός – Αφυγραντήρες

Τα επίπεδα σχετικής υγρασίας άνω του 60% μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας. Το ιδανικό επίπεδο σχετικής υγρασίας πρέπει να είναι κάπου μεταξύ 30% – 50%. Πολλά υπόγεια σε ζεστά υγρά κλίματα χρειάζονται αφύγρανση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να κρατήσουν μακριά την ανάπτυξη μούχλας. Εάν παρατηρήσετε μια μυρωδιά ή οσμή μούχλας σε ένα δωμάτιο, πιθανότατα θα ωφεληθεί από έναν αφυγραντήρα, καθώς ο ξηρότερος αέρας δεν είναι μόνο πιο υγιεινός για εσάς, αλλά θα είναι επίσης θα ανανεώνεται ο αέρας σας. Ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος για να ελέγξετε το επίπεδο σχετικής υγρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι με ένα υγρόμετρο.

Οι αφυγραντήρες βαθμολογούνται σύμφωνα με την χωρητικότητα της ικανότητας αφύγρανσης, η οποία αναφέρεται στο πόσα λίτρα νερού μπορεί να αφαιρέσει από τον αέρα σε μια περίοδο 24 ωρών (η πραγματική αφαίρεση νερού ανά ημέρα θα ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία και το επίπεδο σχετικής υγρασίας του δωματίου). Οι περισσότεροι κατασκευαστές αφυγραντήρων δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα μεγέθη δωματίου σε τετραγωνικά μέτρα, καθώς το ύψος του ταβανιού του δωματίου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Εάν έχετε μικρή επιφάνεια και ο χώρος σας απασχολεί, τότε φυσικά τα μοντέλα χαμηλότερης χωρητικότητας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Οι αφυγραντήρες λειτουργούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με τα κλιματιστικά, ωστόσο, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ένας αφυγραντήρας δεν ψύχει τον αέρα. Αντίθετα, όταν ο συμπιεστής μέσα σε έναν αφυγραντήρα λειτουργεί, στεγνώνει τον αέρα και τον απελευθερώνει πίσω στο δωμάτιο ως θερμαινόμενο αέρα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά μερικούς βαθμούς, αλλά ο βαθμός στον οποίο μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία του δωματίου θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του δωματίου και το χρόνο που ο συμπιεστής εργάζεται για να αφαιρέσει την υγρασία. Όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η θερμοκρασία του αέρα, ενώ σε έναν μεγάλο χώρο, το αποτέλεσμα είναι συνήθως αμελητέο.

Ένας αφυγραντήρας χρησιμοποιεί ένα μόνιμο, καθαριζόμενο και επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο αέρα για την προστασία του συμπιεστή και την αφαίρεση μεγαλύτερων σωματιδίων του αέρα από τον αέρα. Μπορείτε απλά να ξεπλένετε το φίλτρο από καιρό σε καιρό και να το επαναχρησιμοποιείτε επ’ αόριστον – δεν απαιτούνται αντικαταστάσιμα φίλτρα, εξαρτήματα ή συντήρηση για τη σωστή λειτουργία του αφυγραντήρα σας.

Ένας αφυγραντήρας χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα για την άντληση αέρα μέσα και έξω από τη μονάδα και έναν συμπιεστή για την εξαγωγή υγρασίας από τον αέρα. Τόσο οι συμπιεστές όσο και οι ανεμιστήρες κάνουν θόρυβο, αν και οι παλαιότεροι αφυγραντήρες ήταν πολύ πιο δυνατοί από τα σημερινά νεότερα και πιο ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα. Στην πραγματικότητα, τα νεότερα μοντέλα αφυγραντήρων που διαθέτουμε κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο από ποτέ. Ωστόσο, οι περισσότεροι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται σε υπόγεια όπου το επίπεδο θορύβου δεν είναι πολύ κρίσιμο. Εάν η λειτουργία ενός αφυγραντήρα σε χώρο διαβίωσης ή οπουδήποτε αυτό το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικό, μπορείτε πάντα να τον ρυθμίσετε στη χαμηλότερη ταχύτητα και επίπεδο ισχύος ανεμιστήρα, που θα κάνει λιγότερο θόρυβο.